Ga naar de hoofdinhoud Ga naar de zoekopdracht Ga naar de hoofdnavigatie
[email protected] 0320 343 324 FAQ

- Is jullie gebak echt 100% glutenvrij?
We nemen glutenvrij en melkvrij bakken serieus. We bakken alleen glutenvrij en melkvrij gebak in onze afgesloten keuken. We zijn daarbij wel afhankelijk van onze leveranciers. Onze leveranciers kiezen we met zorg uit. Bij voorkeur maken we gebruik van leveranciers met het glutenvrij-keurmerk. (Voor meer informatie, klik hier).  Indien op een verpakking "kan sporen bevatten van gluten en/of koemelk" staat, dan wordt dit product geweerd uit de keuken.

- Is jullie gebak ook tarwevrij?
Ja. We maken uitsluitend gebruik van glutenvrije producten zonder tarwe. 

- Is melkvrij ook lactosevrij?
Ja, maar let op: omgekeerd is lactosevrij niet altijd melkvrij! Lactose, ook wel melksuiker genoemd, komt voor in melk van alle zoogdieren. Lactose is een suiker die wordt afgebroken door het enzym lactase. In de lactosevrije koemelk die in de winkels wordt verkocht wordt dat enzym van tevoren toegevoegd, zodat mensen die het enzym niet van zichzelf hebben de melk wel kunnen drinken. Door de lactase toe te voegen, wordt de meeste lactose afgebroken (tot 0,1% lactose). In Nederland mag een product de claim “lactosevrij” krijgen als het maximaal 10 mg lactose per 100 g/ml bevat (bron: NVWA).  Het kan dus voorkomen dat iemand met een lactose-intolerantie toch reageert op die producten.

Naast lactose-intolerantie zijn er ook veel mensen die allergisch zijn voor koemelk. Daarbij worden de klachten veroorzaakt door een reactie van het afweersysteem op bepaalde eiwitten, de zogenaamde allergenen. Het immuunsysteem ziet koemelkeiwitten onterecht aan als een bedreiging voor het lichaam en maakt daarom antistoffen aan.

In onze keuken werken we zonder dierlijke zuivelproducten, Daarmee is ons gebak veilig voor zowel mensen die lactose-intolerant zijn als voor hen die een koe-, geit- of schapenmelkallergie hebben.

- Ik heb (ook) een notenallergie. Kun je iets maken zonder noten?
Op verzoek kan ik gebakjes maken zonder noten. Het gebak wordt dan echter wel vervaardigd in een keuken waar ook noten worden gebruikt. Het gaat dan voornamelijk, maar niet uitsluitend, om amandelmeel. Uiteraard zullen we ons best doen kruisbesmetting te vermijden, maar bestellen blijft op eigen risico. Bij elk product vind je de lijst van ingrediënten. Als hier geen noten in worden verwerkt, kun je het product bestellen, maar graag met een opmerking in het bestelformulier. Mocht je op zoek zijn naar gebak waar standaard wel noten in zitten, neem dan contact op om de mogelijkheden in de vorm van een custom cake of gebak te bespreken.

- Heb je ook vegan opties?
Op dit moment ben ik mijn vegan recepten nog aan het ontwikkelen. Vegan opties zijn (nog) geen deel van het  standaard assortiment.  Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

- Heb je ook suikervrije opties?
Op dit moment zijn mijn recepten zonder toegevoegde suikers nog in ontwikkeling en (nog) niet standaard in het assortiment. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

- Ik heb nog een andere allergie. Kun je daar rekening mee houden?
Per gebakje kun je op de website de ingrediëntenlijst vinden. Toch raden we aan om een allergie altijd te vermelden bij het bestellen zodat we er extra rekening mee kunnen houden. Let op: in ons gebak kunnen mogelijk sporen zitten van andere allergenen dan melk en gluten. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

- Ik heb geen allergieën. Kan ik toch bij je bestellen?
Zeker! Ons gebak is zo heerlijk dat je de gluten en de melk niet zal missen.

- Ik heb geen allergieën, kan ik een taart bij je bestellen met tarwe en melk erin?
Helaas is het niet mogelijk om taart met gluten of melk bij ons te bestellen om de veiligheid van onze klanten met allergieën te beschermen. Ons gebak is echter zo lekker, dat je de gluten en melk niet zult missen.

- Is je gebak zonder gluten en melk gezonder?
Het korte antwoord: nee, gebak blijft gebak.

Er wordt geclaimd dat glutenvrij eten de gezondheid bevordert. Voor mensen met coeliakie is dat zeker het geval. Voor mensen zonder coeliakie is het echter niet bewezen. Voor meer informatie, klik hier.

Aan een deel van ons gebak voegen wij psylliumvezels toe. Dat zorgt niet alleen voor een betere textuur van onze cake, maar geeft ook een extra vezelboost, en vezels zijn zeker wel gezond!

- Geef je ook workshops?
Op dit moment geef ik (nog) geen workshops.

- Kan je het gebak ook bezorgen?
Ja! Ons gebak wordt bezorgd door Chill Bill.

- Hoe kan ik mijn bestelling het best bewaren?
Onze producten worden geleverd met een korte handleiding over hoe die het best te bewaren. Hieronder op een rijtje de belangrijkste tips.

Onze cakes zijn minimaal 3 dagen houdbaar, inclusief de verzenddag. Onze cakes kun je het best luchtdicht bewaren bij kamertemperatuur. In de diepvries bewaar je onze cakes nog maximaal 2 maanden langer, mits luchtdicht verpakt met bijvoorbeeld vershoudfolie.

Onze macarons zijn minimaal 3 dagen houdbaar, inclusief de verzenddag. Onze macarons kun je het best luchtdicht bewaren in de koelkast in de verpakking waarin ze geleverd zijn. In de diepvries bewaar je onze macarons nog maximaal 2 maanden langer, mits luchtdicht verpakt, door de meegeleverde verpakking met een plakbandje extra goed te sealen. De diepvries beïnvloedt helaas wel de structuur van de macarons. Na invriezen kun je verwachten dat de macarons wat zachter zijn. Daarom beveel ik aan ze lekker vers op te eten.

Onze taarten zijn maximaal 3 dagen houdbaar, inclusief de verzenddag. Indien de taartpunten individueel worden verpakt met huishoudfolie, kunnen de stukken taart in de diepvries bewaard worden voor maximaal 2 maanden. Verwijder bij het invriezen van het gebak indien van toepassing de garnering van vers fruit of munt. 

Ons gebak is het lekkerst op kamer temperatuur. We adviseren het gebak 1 tot 3 uur voor serveren uit de koelkast te halen. Dat voorkomt dat de taart ‘droog’ wordt. Indien de taart of het gebak is ingevroren, laat het dan eerst minimaal 3 uur, maar idealiter een hele nacht, verpakt in de koelkast ontdooien voordat je het op kamertemperatuur laat komen.

 - Ik heb toch nog vragen en/of onzekerheden. Kan ik mijn bestelling met je bespreken?
Zeker! Neem contact op via de email, 
[email protected], of bel naar 0320 343 324.

 - Waar moet ik aan denken als ik een bestelling wil plaatsen?
Alle informatie die wij nodig hebben wordt gevraagd op de bestelpagina. Het is daarbij belangrijk om alle informatie op de bestelpagina goed door te lezen. Lees ook onze voorwaarden, zodat misverstanden en teleurstellingen voorkomen kunnen worden en je weet wat je van ons kunt verwachten.

- Kan ik mijn bestelling nog annuleren?
Voor het annuleren van de bestelling raden we aan altijd contact met ons op te nemen voor een oplossing.Totdat het productieproces is begonnen kan je nog kosteloos je bestelling van ons vaste assortiment annuleren. In het geval van custom cakes en gebak kan je tot 4 weken van tevoren kosteloos annuleren.

- Waar kan ik terecht met een klacht of compliment?
We horen graag van jullie! Een compliment maakt onze dag goed en ook opbouwende kritiek is waardevol voor ons om onze producten en recepten te verbeteren.

Een compliment ontvangen we graag via de email of via onze website.

Heb je een klacht? Neem dan alsjeblieft zo snel mogelijk contact op via de telefoon (0320 343 324) of email ([email protected]). Dan kunnen we samen zo snel mogelijk tot een oplossing komen. Stuur daarbij (indien van toepassing) ook een foto van het product mee. 

Als de klacht gaat over de smaak van het product, moet de klant het product op verzoek altijd kunnen retourneren. Dat is hetzelfde als in een restaurant of winkel. Helaas kan ik niets betekenen als het gebak al in zijn geheel is opgegeten of is weggegooid.

Vergeet alsjeblieft niet dat wij ook maar mensen zijn en daarom verzoek ik vriendelijk om je klachten op een vriendelijke manier met ons te delen.

Voor meer informatie over klachten verwijs ik je graag naar onze algemene voorwaarden.

Ja, ik wil bestellen!

Wat fijn dat je wilt bestellen! Bij elke bestelling spring ik een gat in de lucht van plezier! 

Hoe gaat dat in zijn werk?

Alle informatie die wij nodig hebben wordt gevraagd op de bestelpagina. Het is daarbij belangrijk om alle informatie op de bestelpagina goed door te lezen. Lees ook onze voorwaarden, zodat misverstanden en teleurstellingen voorkomen kunnen worden en je weet wat je van ons kunt verwachten.

Last-minute bestellingen lukken mij helaas niet altijd. Houd bij een custom-cake of een grote bestelling (>5 taarten) rekening met 4 weken doorlooptijd.

Binnen 3 werkdagen zul je een reactie op jouw aanvraag ontvangen. In het geval van een custom cake zal ik in die reactie laten weten wat de mogelijkheden zijn. Daarbij ontvang je meteen een prijsopgave.

In het geval van een custom cake sturen wij een betaalverzoek als de besproken details en prijsopgave akkoord zijn. Om zeker te zijn van je bestelling moet je de betaling binnen 48 uur voldoen. Daarmee reserveer je jouw plek in onze agenda. Een aanbetaling is minimaal 50% van het volledige bedrag. Valt de bestelling binnen de komende 4 weken? Dan dient het volledige bedrag in één keer betaald te worden.

Zodra de betaling binnen is, is de bestelling definitief.

Vaste Assortiment

Klik op de afbeelding om direct naar ons vaste assortiment te gaan.

Contact

Vragen over ons assortiment, allergenen of iets anders?
Klik dan hier om contact met ons op te nemen via het contact formulier.

Custom Cakes

Kan ik je blij maken met ander gebak?

Heb je nog andere allergieën of wensen?

Wil je een taart die je op Instagram of Pinterest hebt gezien?

Ben je op zoek naar een showstopper-taart?

Of ben je op zoek naar gebak voor je zakelijke evenement?

Klik dan hier voor meer informatie of neem contact op voor de mogelijkheden