Ga naar de hoofdinhoud Ga naar de zoekopdracht Ga naar de hoofdnavigatie
[email protected] 0320 343 324 FAQ

Allergenenbeleid

Zonder Meer Gebak beschikt over een keuken waar GEEN producten worden verwerkt die (sporen van) gluten en melk (kunnen) bevatten.

Wanneer onze producten (sporen van) andere allergenen dan gluten of melk bevatten, wordt expliciet vermeld om welke allergenen het gaat. Toch is het van belang om het bij de bestelling altijd te melden als er allergieën zijn, ook als de allergenen niet worden vermeld in de ingrediëntenlijst op onze website. Zo kunnen wij onze werkvolgorde aanpassen om kruisbesmetting te voorkomen. 

Wij houden ons aan het 'Richtlijnendocument kruisbesmetting allergenen' (april 2024) van de FNLI – CBL – NVWA. 

Het risico op kruisbesmetting kan niet worden gekwantificeerd, omdat tot op heden nog geen monster-, lucht- en allergenen-onderzoeken hebben plaatsgevonden. 

Als er toch zorgen of vragen zijn omtrent allergenen, kunt u altijd contact met ons opnemen via de telefoon, email, het contactformulier of onze socials. 


Hieronder vindt u ons risico-beheersplan met betrekking tot allergenen.

2.1 Risico

Producten bevatten gluten of melk.

2.1.1 Beheersmaatregel

Geen producten kopen of verwerken waarvan de ingrediëntenlijst "melk", "gluten", "sporen van melk" of "sporen van gluten" vermeldt 

2.1.2 Beheersmaatregel

Bij risico-producten altijd kiezen voor producten met het Nederlandse glutenvrij-keurmerk of voor producten uit de lijst van goedgekeurde producten van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV)

2.1.3 Beheersmaatregel

Producten bereiden volgens recepten met veganistische ingrediënten in plaats van zuivelingrediënten Recepten gebruiken met veganistische producten i.p.v. zuivelproducten.

2.1.4 Beheersmaatregel

Alle ingrediënten van alle ingekochte producten bijhouden in de onlinedatabase.

2.1.5 Beheersmaatregel

Nogmaals controleren of etiket overeenkomt met de database voordat ingrediënt wordt gebruikt, in verband met aanpassingen van receptuur of samenstelling door de producent. Indien nodig wordt de database bijgewerkt. Als ingrediënten door aanpassingen van de producent (sporen van) gluten of melk (kunnen) bevatten volgens het etiket, dan word dat ingrediënt NIET gebruikt en wordt een vervangend ingrediënt gezocht. Daarop worden alle ingrediëntenlijsten van Zonder Meer Gebak en de online database bijgewerkt.

2.1 Bewijs

  • Per bestelling wordt bijgehouden welke ingrediënten uit welke batches van welke leverancier in het product zijn verwerkt. Dat leggen we vast in een aparte map.
  • Voor het standaard assortiment worden standaard recepten gebruikt. De ingrediënten uit deze recepten worden weergegeven op de productpagina's.
  • De verpakkingen van bezorgde bestellingen worden voor verzending gestickerd. De stickers worden op de de doos geplakt. In de eerdergenoemde map worden de bestellingen met dezelfde stickers gemarkeerd.
  • Eigen database van producten en ingrediënten
  • Risico producten lijst
  • Lijst veilige producten NCV (Nederlandse Coeliakie Vereniging)
  • Website NCV
  • Horeca Alliantie Glutenvrij

3.1 Risico

Er vindt kruisbesmetting van gluten en/of melk plaats.

3.1.1 Beheersmaatregel

Het gehele proces, van inkoop tot en met verpakking, vindt plaats in een afgesloten ruimte waar geen glutenbevattende producten of melkproducten binnen komen.

3.1.2 Beheersmaatregel

Producten worden alleen klaargemaakt in vormen en/of bakken die niet in contact zijn geweest met gluten- en/of melkproducten. Huis en bedrijf zijn gescheiden.

3.1.3 Beheersmaatregel

Materiaal wordt schoongemaakt in een aparte vaatwasser waarin nooit objecten zijn gewassen die in aanraking zijn geweest met gluten en/of melkproducten.

3.1.4 Beheersmaatregel

Keuken en vaatwasser worden gereinigd voor, tijdens en na het gebruik van de keuken. 

3.1 Bewijs

  • Schoonmaaklijst zoals aangeleverd door Horeca Stichting Nederland
  • Gescheiden opslag van goederen en/of middelen voor gebruik in de bakkerij of privé gebruik.
  • Regelement gebruik bakkerij voorzien van instructies voor het betreden van de bakkerij, zoals de verplichting tot handen wassen en een haarnetje en werkkleding dragen.

6.3 Risico

Product komt in contact met glutenbevattende of melkbevattende producten tijdens transport 

6.3.1 Beheersmaatregel

Al het gebak wordt ingepakt en dichtgeplakt voor het wordt afgegeven aan de vervoerder.

6.3.2 Beheersmaatregel

Vervoerder gaat zorgvuldig om met het transport van de goederen.

6.3.3 Beheersmaatregel

Producten worden voorzien van een extra sticker waarop wordt gewaarschuwd dat het product niet in contact mag komen met producten die gluten en/of melk bevatten. Producten worden in aparte kratten vervoerd.

6.3 Bewijs

  • Verpakkingsmateriaal
  • Stickers op verpakkingsmateriaal
  • Overeenkomst vervoerder